Parterapi

Finner dere det vanskelig å snakke om parproblemer? Opplever dere at kontakten er dårligere enn det dere ønsker? Blir dere ofte stående fast i krangler? Opplever dere ikke å få den kontakten med hverandre dere ønsker? Er intimiteten borte? Er det en som alltid dominerer alle samtaler om parforholdet? Får dere ikke snakket om alvorlige endringer i livet deres som dere ikke får snakket ordentlig om? Ønsker dere få det bedre men vet ikke hvordan? Har tilstedeværelsen av barn ødelagt kommunikasjonen imellom dere? Er forholdet mellom dere truet?  

Utfordringer man møter i parforholdet er både varierte og utbredte. Det viktige er å ta dem på alvor og prøve å få det bedre sammen. En hjelp til dette er parterapi. Parforhold gir stor lykke når de fungerer og like stor ulykkelighet når de ikke fungerer. Det er mange som kan oppleve å få psykiske lidelser som konsekvens av at de har vansker i parforholdet. Dersom man går i parterapi hos meg, vil jeg som hovedregel ikke behandle den ene eller den andre parten individuell terapi også. Dette fordi jeg skal være en nøytral hjelper for dere begge to. Dette medfører også at jeg ikke kan sitte på informasjon som ikke kan deles med begge parter, som for eksempel forhold med andre parter utenfor paret.

Jeg tilbyr parterapi i Oslo. Jeg har god erfaring med å drive parterapi og opplever at par har stor nytte av slike samtaler. Det er en prosess som kan ta litt lengre tid enn individual terapi, fordi det er flere mennesker med i terapien. Det kan skje at parterapien ikke fungerer på grunn av manglende kjemi med terapeuten. Dette er helt naturlig da det er mange faktorer som skal stemme i en slik situasjon. Hvis slikt skjer vil jeg anbefale paret å prøve en gang til med en annen terapeut. Min terapeutiske stil er aktiv, det vil si at vi har en dialog hele tiden, istedetfor at jeg sitter stille og tilbaketrukket. Samtalene foregår på mitt kontor i Nordahl Brunsgate 22 i lyse og trivelige lokaler. Du bestiller selv timene dine her.